NSW ALNC logo

NSW Adult Literacy & Numeracy Council

The professional body for adult literacy and numeracy in NSW


NSWALNC Online Annual Conference

Monday 6 and Tuesday 7 December 2021

PROGRAM

MONDAY 6 DECEMBER 2021 Draft

 

9.00

Conference Opening

Keiko Yasukawa (UTS and NSWALNC)

 

9.30

Keynote Presentation
"Parents as adult learners of mathematics:
The centrality of building relationships and community"

Professor Marta Civil (The University of Arizona)

10.15

Break (15 min)

 

10.30

Discussant of Keynote Presentation with Marta Civil

Keiko Yasukawa (Chair) (UTS)
Polly Craig (TAFE NSW) Dr Susan Ollerhead (Macquarie University)

11.00

Break (15 min)

 

11.15

Forum 1
New approaches to meet learner needs

Pauline Norfolk (Chair)
Gemma Beall (TAFE NSW)
Noah Dean (MTC) Georgie Cole / Sue Valdeck (Navitas)

11.45

Lunch

 

1.00

Keynote Presentation
"Disrupting the alibi: Towards a post-colonial financial literacy ideal"

Dr Levon Blue (Queensland University of Technology)

1.45

Break (15 min)

 

2.00

Discussant of Keynote Presentation with Levon Blue

Janet Dyne (Chair)  (TAFE NSW)
Aunty Pam Touma (TAFE NSW)
Ros Bauer (TAFE NSW)

2.30

Break (15 min)

 

2.45

Forum 2
Learner support in vocational/ workplace programs

Helen Daly (Chair) (TAFE NSW)
Jane Britten/ Meagan Geist (TAFE NSW)
Carla Dawson/ Noah Dean (MTC)
Lyn Wilson (TAFE NSW)

3.15

Finish

 

 

TUESDAY 7 DECEMBER 2021 Draft

 

9.30

Keynote (45 Minutes)
"Pushing back against the (mostly) workforce only agenda of adult education in the U.S."

 Alisa Belzer
(Rutgers University)

10.15

Break (15 min)

 

10.30

Discussion of keynote presentation with Professor Alisa Belzer

Pam Osmond (Chair)
Keiko Yasukawa (University of Technology Sydney & NSW ALNC)
Tba

11.00

Break (15 min)

 

11.15

Forum 3
What we learned about our learners through COVID

What we learned about our learners through COVID Polly Craig (Chair)
Janet Dyne (NSW TAFE)
Professor Jack Beetson (Literacy for Life Foundation)
Tba (MTC)

11.45

Lunch

 

1.00

Keynote (45 Minutes)
"The Literacy Village"

Sally Thompson, (Monash University)

1.45

Break (15 min)

 

2.00

Discussion of keynote presentation with Sally Thompson

Janet Dyne (Chair) (TAFE NSW)
Jo Medlin (TAFE NSW)
Robert Stewart (Public Libraries NSW)
Estelle Rozinski (TAFE NSW)

2.30

Break (15 min)

 

2.45-

3.15

Forum 4
What have we learned, what do we want to know more about?

Conference close


Keiko Yasukawa (Chair) (UTS) Small group discussions

In partnership with